Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πικρή σοκολάτα με ουίσκι και καραμέλα !! Σοκολατοκόλαση !!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
Λίγη γλυκόζη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
600 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-56% κακάο
100-150 γρ. ουίσκι (απαραίτητα)


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να βράσει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Την αδειάζουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα σε κρύο μέρος και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι ν' αρχίσει να ξεκολλάει από την επιφάνεια και την θρυμματίζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με έναν πλάστη η πολύ προσεκτικά με ένα μπουκάλι.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ψιλοκόβουμε (με προσοχή να μην κοπούμε) την κουβερτούρα για να λιώσει εύκολα. Στη συνέχεια βράζουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ έως ότου λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το ουίσκι. Αφήνουμε να κρυώσει σε παχύρευστη μορφή και προσθέτουμε την καραμέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία φόρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.Το έφτιαξα και πάθαμε πλάκα ! ! !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο…οι φωτογραφίες από Αντώνιο Τσούκα -Οι Κουζινίστας