Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Μελιτζανόπιτα που θα σας μείνει αξέχαστη η γεύση της !!!



υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα

6 μελιτζάνες φλάσκες
10 φέτες μπέικον σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκατοστά
7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή χοντροκομμένη σαν το μπέικον
170 γραμ φέτα τριμμένη με τα χέρια
150 γραμ κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
2 αβγά
3/4 της κούπας γάλα
μπόλικο πιπέρι
πολύ λίγο αλατι
ελαιόλαδο






 
εκτέλεση
ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες
τις βάζουμε σε νερό με μπόλικο αλατι για μια ωρίτσα στην συνέχεια τις βγάζουμε και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά.
στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί τις αραδιάζουμε και τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις Χοντροκόβουμε!!!




 
σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και σοτάρουμε το μπέικον και την γαλοπούλα και τις μελιτζάνες και το βγάζουμε από την φωτιά!!! μόλις πεση η θερμοκρασία ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και τ ανακατεύουμε!!!!
ανοίγουμε την συσκευσια με την σφολιάτα και πάνω στην ζελατίνα που είναι απλώνουμε λιγάκι ακόμα το φύλλο να μεγαλώσει και το κόβουμε στην μέση για να μας βγουν 4 Ρολάκια χαράζετε και την ζελατίνα για να σας βοηθήσει να κάνετε τα ρολάκια σας!!! χωρίζετε την γέμιση στα 4 και απλώνετε πάνω στα φύλλα κλείνοντας λιγάκι τα πλαϊνά και με την βοήθεια της ζελατίνας τα κάνετε ρολάκια!!! τα αλείφετε με ένα κρόκο αβγού που έχετε προσθέσει μερικές σταγονες λάδι .
τα ψήνετε στους 180 με 200 για περίπου μια ωρίτσα!!!!! μπορείτε να ψήσετε όσα θέλετε και τα υπόλοιπα να μπουν στην κατάψυξη για κάποια άλλη στιγμή!


Συνταγή 
Γιαγια Μαιρη εν δραση-