1κιλό Φλούδες από το καρπούζι καθαρισμένες μαζί με λίγο κόκκινο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλας
Επιπλέον για πρόσθετη έξτρα γεύση προαιρετικά λίγο μέλι αφαιρώντας λίγη από την ζάχαρη και λίγη κοπανισμένη μαστίχα.
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τον πράσινο φλοιό και αφήνουμε το λευκό και λίγο κόκκινο το βάζουμε σε νερό με το χυμό από 2 λεμόνια. για 2 ώρες στον ήλιο.
Να το σκεπάζει το νερό. 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο 1 κιλό ζάχαρη 1 λίτρο νερό στο βράσιμο. ηη 2 κιλά καρπούζι 2 κιλά ζάχαρη. 2 λίτρα νερό στο βράσιμο Μετά από 2 ώρες αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το καρπούζι από το λεμονόνερο και το βάζουμε κατσαρόλα.
Βάζουμε το νερό 2 βανίλιες 1 ξύλο κανέλας και βράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Κατά το τέλος ρίχνουμε μέσα χυμό από ένα λεμόνι και τέλος
Εγώ πρόσθεσε μέλι και μαστίχα επιπλέον.
Βάσω Μανούκαοι κουζινίστας
Μαγειρική και Συνταγές