125 αχνη
125 βουτυρο
250 αλευρι
1 αυγό
Λίγη βανίλια
Εκτελεση
Χτυπαμε ολα τα υλικα στο μιξερ για λιγο εως ότου αναμειχθούν και μαζεύουμε τη ζυμη μας και τη βαζουμε στο ψυγειο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε σε φυλλο (οχι πολυ λεπτό) και κόβουμε με κουπ πατ. Ψηνουμε για 10´ στους 170 βαθμους.
Αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα.
ΑΥΓΟΓΛΑΣΟ
Στο κάδο του μιξερ χτυπαμε 1 ασπράδι αυγού μαζι με 250 αχνη κοσκινισμενη, λίγη βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Αν ειναι πολυ πηχτο προσθετουμε 1 κουταλιά νερο.
Για να τα στολίσουμε μοιράζουμε το γλασσο μας σε ποτηράκια και χρωματιζουμε με οτι χρωμα θελουμε.
Κάνουμε το περίγραμμα του μπισκοτου με σχετικά πυκνό γλασσο και μετα γεμίζουμε με πιο αραιό γλασσο
(προσθετουμε λιγο νερο).
Αφηνουμε να στεγνώσουν και στολιζουμε κάνοντας σχεδιο με πιο πυκνό γλασσο. Αν θελουμε το σχεδιο να ειναι ενσωματωμένο ( οπως οι φραουλες) στολιζουμε οσο ειναι ακόμα νωπό το γλασσο για να απορροφηθεί. Υπάρχουν σχετικά βιντεάκια στο you tube για τη τεχνική. Θελει αρκετή υπομονη, χρονο και φυσικά εμπειρία.
Καλη επιτυχια!!!
Εφη Καρεκλά-Ελληνικές....gourmed-ιές!!!