Υλικά συνταγής
1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Πολίτικο για γλυκα
150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
1&1/2 φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1 αλάτι αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
Για την επικάλυψη:
κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο.Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.
Συνταγή που την φτιάχνω από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου
1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Πολίτικο για γλυκα
150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
1&1/2 φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1 αλάτι αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
Για την επικάλυψη:
κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο.Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.
Συνταγή που την φτιάχνω από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου