Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Σπετσοφάι !! Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας !!






 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Ξεκινώντας να σας πω ότι βασική προϋπόθεση είναι το καλό λουκάνικο.
Στην προκειμένη περίπτωση έχω πάρει ένα πικάντικο !!
Οι δοσολογίες των υλικών δεν παίζουν σημαντικό ρόλο ,μπορούμε να βάλουμε πιο πολύ κρεμμύδι η λιγότερες πιπεριές.





Υλικά
Λουκάνικο  γύρω στα 500 γραμ [στην συγκεκριμένη συνταγή έχω πάρει με κρασι,πράσο.πορτοκάλι.] κομμένο ροδέλες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
6 πράσινες πιπεριές κέρατα Φλωρίνης
5 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι





Εκτέλεση
Βάζουμε λαδάκι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει σοτάρουμε το λουκάνικο

το ροδοκοκκινίζουμε καλά

και μόλις γίνει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα

στο ίδιο λαδάκι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια

μόλις γυαλίσουν καλά προσθέτουμε το σκορδάκι και τα σοτάρουμε λίγο ακόμη.




Ρίχνουμε τις πιπεριές μας και τα σοτάρουμε όλα μαζί.

περιμένουμε να μαραθούν λίγο οι πιπερίτσες και σβήνουμε με το κρασάκι

και αναβλύζει ευωδιά που όμοια της δεν υπάρχει..

Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την ζαχαρίτσα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντοματούλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές

Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τα λουκάνικα μέσα στην σαλτσούλα και βράζουμε για 10 λεπτά

το τελικό μας αποτέλεσμα είναι αυτό!! Μελωμένο ζουμάκι,πικάντικο και έτοιμο προς κατανάλωση

εδώ είμαστε !!!! ρακί και σπετζοφαϊ !!Καλή όρεξη !!
 Συνταγή από Deby Ilia-