Υλικά
100 γραμ καλαμποκέλαιο
125 γραμ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
50 γραμ ούζο η ρακί
1 κουτ,γλυκού αλάτι
100 γραμ πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
430 με 450 αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι,το βούτυρο,το ασπράδι αυγού,το ούζο ή ρακί,το αλάτι,το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ,δεν θα την πάρει όλη περίπου όση σας γράφω στα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να ξεκολλάει από τα χέρια .
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδένια .
Κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε μακρόστενες λωρίδες .Κόβουμε μπαστουνάκια σε ίσες αποστάσεις.Η ζύμη πλάθεται δύσκολα λόγω του τυριού που έχει σκάει και ανοίγει γι αυτό αν μας δυσκολεύει μπορούμε να πλάσουμε μπαστουνάκια όχι πολύ λεπτά με τα χέρια μας .
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν,είναι πεντανόστιμα. Καλή επιτυχία!
Aπό Εva Triantafilidou.
100 γραμ καλαμποκέλαιο
125 γραμ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
50 γραμ ούζο η ρακί
1 κουτ,γλυκού αλάτι
100 γραμ πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
430 με 450 αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι,το βούτυρο,το ασπράδι αυγού,το ούζο ή ρακί,το αλάτι,το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ,δεν θα την πάρει όλη περίπου όση σας γράφω στα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να ξεκολλάει από τα χέρια .
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδένια .
Κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε μακρόστενες λωρίδες .Κόβουμε μπαστουνάκια σε ίσες αποστάσεις.Η ζύμη πλάθεται δύσκολα λόγω του τυριού που έχει σκάει και ανοίγει γι αυτό αν μας δυσκολεύει μπορούμε να πλάσουμε μπαστουνάκια όχι πολύ λεπτά με τα χέρια μας .
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν,είναι πεντανόστιμα. Καλή επιτυχία!
Aπό Εva Triantafilidou.