'Εχω να σας πω ότι είναι υπέροχα έτσι σαν ατομικά κεράσματα!!!
Χρησιμοποίησα μια απλή συνταγή για εύκολα μπισκοτάκια για να κάνω τις βάσεις ταρτάκια,λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο και σαντιγί και έτοιμα σε πολύ λίγο χρόνο!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
400 γρ.αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
200 γρ.ζάχαρη(1 κούπα)
250 γρ βούτυρο (1 κούπα)
70 γρ.κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 αυγό
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
400 ml. γάλα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
λίγη πραλίνα φουντουκιού για το στόλισμα
1 μπανάνα σε φετάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει 5 λεπτά.Προσθέτω το αυγό,το κονιάκ τις βανίλιες το αλάτι και την κανέλα.
Ρίχνω το κακάο και τέλος το αλεύρι.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ανοιγω τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβω με κουπάτ μεγέθους 6 εκ.περίπου.Τοποθετώ τα κομματάκια ζύμης σε φόρμα με θήκες για μάφινς και πιέζω να μπουν μέσα.Εγώ γέμισα 24 θήκες και τις έβαλα σε 2 ταψιά και τα έψησα μαζί στους 160 στον αέρα για 12 λεπτάκια.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βγαίνουν 38 περίπου ταρτάκια ανάλογα με το μέγεθος των θηκών για τα μάφινς.Αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρω.
Γεμίζω τη βάση από κάθε ταρτάκι με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τοποθετώ από 1 φέτα μπανάνα.
Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και καλύπτω το κάθε ταρτάκι.
Γαρνίρω με καραμελωμένο ζαχαρούχο και πραλίνα φουντουκιού!!!
Εναλλακτικά χτυπήστε 400 γρ.κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ άχνη και 2 βανίλιες σε σαντιγί!
Αν θέλετε μη βάλετε το κακάο και προσθέστε λίγο αλευράκι στη θέση του για να κάνετε μπισκοτένιες βάσεις βανίλιας!
Είναι απλά καταπληκτικά!!!