Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σπανακοτυρόπιτα !!!

 Μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι δημιουργούν μια από τις πιο νόστιμες πίτες!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό  σπανάκι
1 χούφτα σέσκουλο
2 πράσα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
άνηθο -μαιντανό- δυόσμο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 αυγά
250 γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι -πιπέρι
φύλλο χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια. Τρίβετε τα χόρτα με αλάτι και τα στύβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα χόρτα με τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, και το αλατοπίπερο , ανακατεύοντας 5΄-6΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα τυριά και τα  αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε πάλι.
Στρώνετε το χωριάτικο φύλλο σε στρογγυλό ταψί, αλείφοντας το με λάδι.
Απλώνετε το μείγμα με το σπανάκι και καλύπτετε με το φύλλο αλειμμένο με λάδι.
Με λίγο νερό κολλάτε τις άκρες των φύλλων. Χαράζετε την πίτα με μαχαίρι σταυρωτά και την αλείφετε με το τελευταίο αυγό χτυπημένο και λίγο λάδι.
Κατόπιν ψήνετε τη χορτόπιτα 50΄- 55΄ στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ