Τζισ κεικ με μαρμελάδα φρούτα του δάσους!
Υλικά
1 πακέτο και 1/2 μπισκότα digestive
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια το κανονικό μέγεθος το μικρό των 200 γραμ
1 κρέμα γάλακτος πλήρες προτίμηση στην φυτική [έβαλα 500 γραμ [περίσσεψε λίγο ]
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 πλάκα βιτάμ χρησιμοποιούμε το μισό
1 μαρμελάδα φράουλα ,ή φρούτα του δάσους ,ή ότι σας αρέσει αρκεί να μην είναι πηχτή σε περίπτωση που είναι πηχτή ρίξτε μέσα στο βάζο της λίγο νερό 3 κουταλιές ζεστό σούπας και ανακατέψτε την να στρώσει εύκολα και ωραία.
Eκτέλεση
Πολτοποιούμε σε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το μισό και λίγο παραπάνω βιτάμ ,το ρίχνουμε πάνω στην σκόνη μπισκότα και ανακατεύουμε .Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι μεγέθους τούρτας και καλό είναι σε ταψάκι τσέρκι που ανοίγει και ψήνουμε για 10 λεπτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με προσοχή μην μας αρπάξει γιατί πιάνει εύκολα .Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη πολύ και προσθέτουμε και την άχνη και το τυρί κρέμα χτυπώντας συνέχεια .
Το στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα από τα κρύα πλέον μπισκότα το βάζουμε ψυγείο κι όταν περάσουν 30 λεπτά στρώνουμε την μαρμελάδα μας από πάνω κι έτοιμο !!Υπέροχη γεύση !! Το βάζουμε ψυγείο.
Αν η μαρμελάδα είναι πηχτή αραιώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι.Καλή επιτυχία!!
Σημείωση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ