Πανεύκολα τρουφάκια με κακάο, ινδοκάρυδο και μπισκότα που αρέσουν σε όλους! Γίνονται τόσο εύκολα, που μπορούν να τα ετοιμάσουν ακόμη και τα παιδιά.
Υλικά συνταγής:
Μπισκότα νταϊτζέστιβ: 300 γρ.
Κακάο: 30 γρ.
Ινδοκάρυδο: 50 γρ. και επιπλέον 1 κούπα για την επικάλυψη
Μέλι: 30 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (περίπου 400 γρ.)
Βούτυρο: 50 γρ.
Οδηγίες:
1. Βάζετε τα μπισκότα, το κακάο και τα 50 γρ. ινδική καρύδα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να τριφτούν και να αναμειχθούν.
2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και το βούτυρο και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
3. Αδειάζετε το το μείγμα του γάλατος στο μείγμα των μπισκότων και ανακατεύετε να αναμειχθούν και να βραχούν όλα τα μπισκότα.
4. Καλύπτετε καλά την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει, τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλη νύχτα).
5. Βγάζετε από το ψυγείο και με κουταλάκι, παίρνετε ποσότητα ίση με 2 κουταλάκι τσαγιού περίπου. Κάνετε μπαλάκια και τα κυλάτε στο ινδοκάρυδο. Τα βάζετε σε μικρά χαρτάκια και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βάζετε τα τρουφάκια σε μπολ με καπάκι και τα φυλάτε στο ψυγείο.
Από την Luise- radicio
Υλικά συνταγής:
Μπισκότα νταϊτζέστιβ: 300 γρ.
Κακάο: 30 γρ.
Ινδοκάρυδο: 50 γρ. και επιπλέον 1 κούπα για την επικάλυψη
Μέλι: 30 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (περίπου 400 γρ.)
Βούτυρο: 50 γρ.
Οδηγίες:
1. Βάζετε τα μπισκότα, το κακάο και τα 50 γρ. ινδική καρύδα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να τριφτούν και να αναμειχθούν.
2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και το βούτυρο και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
3. Αδειάζετε το το μείγμα του γάλατος στο μείγμα των μπισκότων και ανακατεύετε να αναμειχθούν και να βραχούν όλα τα μπισκότα.
4. Καλύπτετε καλά την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει, τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλη νύχτα).
5. Βγάζετε από το ψυγείο και με κουταλάκι, παίρνετε ποσότητα ίση με 2 κουταλάκι τσαγιού περίπου. Κάνετε μπαλάκια και τα κυλάτε στο ινδοκάρυδο. Τα βάζετε σε μικρά χαρτάκια και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βάζετε τα τρουφάκια σε μπολ με καπάκι και τα φυλάτε στο ψυγείο.
Από την Luise- radicio