Αγαπημένη η μελιτζάνα ,όπως και να την μαγειρέψουμε το ίδιο πεντανόστιμη!!
Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ισόπαχες φέτες
Σάλτσα
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά τις σούπας κοφτή πελτέ ντομάτας
3 με 4 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη 1 πρέζα -λίγη ρίγανη
κεφαλοτύρι ρεγκάτο τριμμένο
200 γραμ φέτα τριμμένη με το χέρι σε κομμάτια
1 πράσινη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά -μπορείτε να βάλετε και να μην καίει αν δεν σας αρέσει.
Εκτέλεση:
Τηγανίζω σε φέτες τις 4 μέτριες μελιτζάνες.
Συγχρόνως ,ετοιμάζω σάλτσα ντομάτας με σκόρδο,αλάτι,μαύρο πιπέρι,την ζάχαρη ρίγανη,πράσινη καυτερή πιπεριά και ελάχιστο ελαιόλαδο τον πελτέ και τις φρέσκιες ψιλοτριμμένες ντομάτες.
Όλα μαζί σε κατσαρολάκι τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά ,ρίχνουμε μισό ποτήρι του νερού νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και να πήξει η σάλτα ελαφρώς .
Στρώνω σε ταψάκι διαμέτρου 25 εκατοστών ως εξής:
Δυο σειρές μελιτζάνα,τα 2/3 της σάλτσας,μπόλικα τριμμένη φέτα,τυριά (κεφαλοτύρι,ρεγκάτο) ξανά μελιτζάνα ,την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζω με ελάχιστα τυριά.Ψήνω για 20 λεπτά στους 250 βαθμούς στον αέρα!!!Καλή μας όρεξη!!!
Συνταγή
Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".