Νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο με υψηλές ποσότητες πρωτεινών και φυτικών ινών !! Δοκιμάστε τα ή σαν κυρίως φαγητό ,ή σαν τσιπουρομεζεδάκι !!
Υλικά
500 γραμ φασόλια
ντοματίνια κομμένα στα δύο
κρεμμύδια σε ροδέλλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι .
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά .
Χύνουμε το πρωί το νερό τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με καυτό νερό και τα βράζουμε περίπου 40 με 50 λεπτά ανάλογα τα φασόλια .
Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τρώγονται τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γαβάθα .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαιντανό κρεμμύδι ντοματίνια -εγώ προσθέτω και πιπεριά φλωρίνης λεπτοκομμένες ροδέλλες-και λίγο τσίλι τα ανακατεύουμε και χτυπάμε το λάδι με το λεμόνο σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα μας -δοκιμάστε μήπως θέλουν λίγο αλάτι πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε ένα πιάτο όλο υγεία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
500 γραμ φασόλια
ντοματίνια κομμένα στα δύο
κρεμμύδια σε ροδέλλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι .
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά .
Χύνουμε το πρωί το νερό τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με καυτό νερό και τα βράζουμε περίπου 40 με 50 λεπτά ανάλογα τα φασόλια .
Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τρώγονται τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γαβάθα .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαιντανό κρεμμύδι ντοματίνια -εγώ προσθέτω και πιπεριά φλωρίνης λεπτοκομμένες ροδέλλες-και λίγο τσίλι τα ανακατεύουμε και χτυπάμε το λάδι με το λεμόνο σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα μας -δοκιμάστε μήπως θέλουν λίγο αλάτι πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε ένα πιάτο όλο υγεία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ