Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Μακαρονόπιτα !!!



Εξαφανίζετε αμέσως !!!!
____________________
ΥΛΙΚΑ:Για το ζυμάρι.
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
2κουταλιές τής σούπας ξύδι
1κουταλάκι αλάτι
Νερό όσο πάρει
Για την γέμιση.
350γρ μακαρόνια βρασμένα(ότι μας αρέσει)
250γρ μπέικον ψιλοκομμένο
250γρ τυρί κίτρινο σε μεγάλους κύβους
150γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγη σάλτσα τομάτας ανακατεμένη με ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι κύμινο και λίγη ζάχαρη.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό(κρύο) και φτιάχνουμε ένα ελαστικό ζυμάρι!Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μακαρόνια ,το μπέικον,τα τυριά και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα.Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.