Μια νοστιμότατη πίτα με πράσο, τυρί και πατάτα, εύκολη και χορταστική.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3-4 μεγάλα πράσα
2 πατάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ τυρί νηστίσιμο ή φέτα κανονική
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό (προαιρετικά)
λίγη μαργαρίνη η λάδι για να αλείψουμε το πάνω φύλλο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τις πατάτες και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έως ότου να τρυπιέται η πατάτα με το πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Θρυμματίζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε τη γέμιση και τοποθετούμε και το 2ο φύλλο. Κλείνουμε καλά τα φύλλα και βουτυρώνουμε και κόβουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Καλή επιτυχία!
Από Zoitsa-radicio
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3-4 μεγάλα πράσα
2 πατάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ τυρί νηστίσιμο ή φέτα κανονική
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό (προαιρετικά)
λίγη μαργαρίνη η λάδι για να αλείψουμε το πάνω φύλλο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τις πατάτες και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έως ότου να τρυπιέται η πατάτα με το πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Θρυμματίζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε τη γέμιση και τοποθετούμε και το 2ο φύλλο. Κλείνουμε καλά τα φύλλα και βουτυρώνουμε και κόβουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Καλή επιτυχία!
Από Zoitsa-radicio