Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καρυδόπιτα με κρέμα & γλάσο σοκολάτας!!!

Ονειρεμένο γλυκό υπέροχο !!!

    6 αυγά
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
    1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
    2 κ.γ κανέλα
    1/4 κ.γ γαρύφαλο
    1 1/2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

    2 φλ. τσαγιού νερό
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 κ.γ χυμό λεμονιού
    3 κ.σ κονιάκ

Για την κρέμα

    2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
    1 κούπα ζάχαρη
    1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

    200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
    200 ml κρέμα γάλακτος
    30-50 γρ. μέλι
    λίγο κονιάκ (προαιρετικά)


Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1
1) Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
2) Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 3
3) Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν
Βήμα 4
4) και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
Βήμα 5
5) Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 6
6) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33x28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).
Βήμα 7
7) Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 8
8) Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 9
9) Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου
Βήμα 10
10) και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βήμα 11
11) Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.
Βήμα 12
12) Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι (και το κονιάκ αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βήμα 13
13) Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό. Το γλυκό πρέπει να μπει στο ψυγείο για να κόβονται καλά τα κομμάτια (λόγω της κρέμας).
Συνταγή από την Ολγα Μπενοπούλου - εδώ.
Φωτογραφίες Sofia Pagoulatou-  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".