Η πιό απλή και γρήγορη συνταγή για το πιο υγιεινο φαγητό .!! Τα ψαράκια όλα αυτά που βλέπετε τα αγόρασα από την κεντρική αγορά Βαρδάκειος στην Αθήνα 1 ευρώ το κιλό !!!
Υλικά μερίδες 4
1 κιλό σαρδέλες
λίγο λάδι
ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
2 λεμόνια το χυμό
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου.
Κόβουμε με ένα μαχαιράκι τα κεφάλια από τα ψάρια.
Βγάζουμε το αντεράκι ταπλένουμε και τα στραγγίζουμε .
Τα βάζουμε σε ταψάκι -εγω χρησιμοποιώ μιάς χρήσεις-και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά.
Τα ανακατεύουμε απαλά καιο καλά και τα τοποθετουμε στην σειρά.
Τα ψήνουμε στο γκριλ αέρα προθερμασμένο φούρνο για 3 τέταρτα ή και λιγότερο ανάλογα τον φούρνο .Σερβίρουμε με σαλάτα ή χόρτα.
Προσοχή κατά το ψήσιμο να μην ξεραθούν .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ