Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Παγωτό σοκολάτα το πιό ωραίο !!!



Παγωτό σοκολάτα που ΔΕΝ γίνετε πέτρα στην κατάψυξη !!!
Βγάζουμε με τα υλικά αυτά 4 λίτρα χωρίς ανακάτεμα -χωρίς  κρυσταλλάκια-μία κι έξω παγωτάκι σπέσιαλ !!!


Υλικά
500 γραμ σοκολάτα υγείας
1 +1/2 ζαχαρούχο γάλα
700 γραμ κρέμα γάλακτος
200 γραμ φρέσκο γάλα
2 βανίλιες μασουράκια



Σε αντικολλητικό σκεύος και σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο μαζί με την σοκολάτα να γίνουν ομοιογενές μείγμα χωρίς να ζεσταθούν πολύ μην κάψουν .
Προσθέτουμε και το φρέσκο γάλα ανακατεύουμε  καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.







Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες σε σαντιγί λίγο πιο σφιχτή από γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με μαριζ τα δυό μείγματα απαλά να γίνει ομοιογενή κρέμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε αμύγδαλα καβουρντισμένα ,ή σταγόνες σοκολάτας ή μπισκότα oreo κομμένα σε κομματάκια.
Το βάζουμε στην κατάψυξη
5 με 6 ώρες και σερβίρουμε !!!
Πασπάλισα με τριμμένη σοκολάτα και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης καταπληκτικοόο !!!!

Την συνταγή την είδα και την έφτιαξα από τον φίλο George Chatzigiatroudakis
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ