κομματάκια κοτόπουλο κομμένα σε τετραγωνάκια
αλάτι-πιπέρι
πιπερίες κόκκινη,πορτοκαλί,κίτρινη ,πράσινη, φτάνει και περισσεύει από μία στο χρώμα .
μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
καλαμάκια
Αν σας αρέσει βάλτε και τετραγωνάκι από κρεμμύδι [εγώ δεν το προτιμώ αλλά το έχω δεί]/.
Πλένουμε πολύ καλά τα κομματάκια κοτόπουλο και σε ένα μπολάκι εχουμε βάλει όλα τα μπαχαρικά μας και τα έχουμε ανακατέψει .Ρίχνουμε από αυτό το μίγμα αλάτι-πιπέρι-μίγμα για κοτόπουλο πάνω στα κομματάκια να πάει παντού .Εχουμε κόψει και τις πιπερίτσες μας σε τετράγωνα κομματάκια να είναι έτοιμες και αρχίζουμε και περνάμε στο καλαμάκι μία κοτόπουλο ,μία πιπερίες σε διαφορετικά χρώματα εναλάξ.Γίνονται πολύ πιό νόστιμα αν έχουμε χρόνο να τα αφήσουμε γιά λίγο στο ψυγείο έτσι έτοιμα να τραβήξουν τα υλικά αν τα ετοιμάσετε κι από βραδύς ακόμα καλλύτερα .Μετά τα ψήνουμε η στο γκρίλ ,η στο τηγάνι το αντικολλητικό με τις γραμμές για ψητά σαν στα κάρβουνα που γίνετε η γεύση τους .στεγνά και πεντανόστιμα .μπορείτε αν δεν καταφέρνετε να ξεκοκκαλίσετε να ζητήσετε απο το κρεοπώλη σας νατο κάνει ,Καλή μας όρεξη !
ΜΥΣΤΙΚΟ
Τις πιπεριές που θα σας περισσέψουν κι ότι άλλο από ζαρζαβατικά θέλετε να τα διατηρείτε σαν φρέσκα κόψτε χαρτί κουζίνας βρέξτε το στίψτε το ελαφρά και τυλίξτε ότι θέλετε να παίρνουν κι αυτα την υγρασία τους για να διατηρούνται και να μην μας γλιτσιάζουν ως συνήθως. Ημαμά μου κάνει αυτό και απ έξω τα τυλίγει με χαρτί εφημερίδας κι όποτε τις ζητήσω κάτι σε ζαρζαβατικό και μου δώσει είναι σαν να το αγορασε εκείνη την στιγμή .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ