Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού τραχανάς σταρένιος
7 ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά γεμάτη της σούπας βούτυρο
ελάχιστο αλάτι -πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
φέτα τριμμένη για πασπάλισμα .
Βάζουμε τον τραχανά με το νερό κρύα και τα δύο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το αλατοπίπερο.
Ανάβουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά να χυλώσει ο τραχανάς μας.
Λιγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε τρίβουμε με το χέρι και πασπαλίζουμε με φέτα το κάθε πιάτο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλουμε μπορούμε να μην προσθέσουμε καθόλου αλάτι και να βάλουμε κατά το μαγείρεμα 1-2 κύβους με γεύση κότας.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ