Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Χοιρινό ρολό γεμιστό !!!



 Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο χτυπημένο για ρολό
200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
3-4 φέτες ζαμπόν
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες κόκκινη
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες πράσινη
4 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Και αποξηραμένα λαχανικά για το τέλος'




Εδώ πρόσθεσα επί της ευκαιρίας που έψησα μαζί και λίγη τηγανιά που είχα στο ψυγείο φυλαγμένη σε σακουλάκι να μαριναριστεί -κομματάκια χοιρινό μπουκίτσες- κομμάτια πιπεριά -κεφαλοτύρι κομμάτια- αλατοπίπερο- μουστάρδα- λίγο λάδι ..
Αυτό υπήρχε, η συνταγή αγνοήστε το είναι όπως την γράφω .




 Εκτέλεση
Αλείφουμε το κρέας με μουστάρδα και του ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν -μπορείτε να βάλετε μπέικον αντί για ζαμπόν αλλά είναι βαρύ.., τις λωρίδες της πιπεριάς και το τυρί.
Το τυλίγουμε προσεχτικά και το δένουμε γύρω-γύρω σφιχτά με σπάγκο ή ζητάμε από τον κρεοπώλη διχτάκι και το βάζουμε μέσα.




Το αλείφουμε από πάνω με λίγο λάδι  μουστάρδα και το κυλάμε στα αποξηραμένα λαχανικά..
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψί στην γάστρα καλύτερα , ρίχνουμε 1-2 φλ.τσ. νερό και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος αν δεν χρησιμοποιήσουμε γάστρα.
Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για περίπου 2 ώρες.
Κατά διαστήματα του ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τα υγρά που έχει βγάλει.
 Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το χαρτί ή το καπάκι  και το αφήνουμε ξεσκέπαστο στο φούρνο για λίγη ώρα ακόμη, μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε το δίχτυ  και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σερβίρισμα με μακαρόνια ολικής αλέσεως που είναι πολύ πιο υγιεινά και νόστιμα παρ όλο που είχα ενδοιασμούς .. κατά το βράσιμό τους έριξα μέσα στο νερό λίγο ελαιόλαδο αλάτι και λίγο κουρκουμά. Βράσανε και μόνο τα σούρωσα.
 Πεντανόστιμο φαγητό !!!


 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ