Γαλοπούλα ή κοτόπουλο γεμιστό !!!!
ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ::: ΓΕΜΙΣΗ ΥΛΙΚΑ::
200 γρ κιμα χοιρινο,
1 ξερο κρεμμυδι τριμμενο,
50 γρ ρυζι,
τα συκωτακια ψιλοκομμενα,
50 γρ σταφιδες,
10 καστανα βρασμενα και ψιλοκομμενα,
50 γρ μαργαρινη,
3 ξερα συκα ψιλοκομμενα,
αλατι,μαυροπιπερο,
1 φλ.τσαγιου νερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο να λιωσει!
Ριχνουμε ψιλοκομμενο το κρεμμυδι και το αχνιζουμε!
Ριχνουμε τον κιμα και τα συκωτακια και τα αχνιζουμε στο χαμηλο 5 λεπτα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το ρυζι αλατ,πιπερι ανακατευουμε!
Τελος ριχνουμε το νερο και το βραζουμε στο χαμηλο!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα σταφιδες-καστανα-συκα ανακατευουμε και κλεινουμε το καπακι!
Αφηνουμε να κρυωσει!!
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ:::
Καθαριζουμε και πλενουμε την γαλοπουλα!!!!
Λιωνουμε σε ενα μπρικι 100 γρ μαργαρινη ριχνουμε μεσα μαυροπιπερο και λιγο αλατι!!!!
Αφηνουμε να κρυωσει ελαφρως!!!!!
Αλείφουμε καλα την γαλοπουλα μεσα εξω!!!
Την γεμιζουμε με την γεμιση!!
Κοβουμε 2 πορτοκαλια στην μεση το καθενα!!!
Ενα μισο πορτοκαλι το βαζουμε στο ανοιγμα γεμισης!!!!
Τα υπολοπα τα στοιβουμε πανω στην γαλοπουλα!!!!!
Την σκεπαζουμε καλα με αλουμινοχαρτο η λαδοκολα η και σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο ολη νυχτα!
Την επομενη την βγαζουμε απο το ψυγειο και την βαζουμε στην γαστρα κλεινουμε το καπακι της γαστρας και την ψηνουμε στους 160 β οσα κιλα ειναι ελενχωντας την κατα διαστηματα!
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με κοτόπουλο αν δεν θέλετε γαλοπούλα !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!