Μηλινούδια παραδοσιακά !!!
Μηλινούδια !!!
Ετσι τα ελεγε η γιαγια μας η Μαρια απο την Λαδη Διδ/χου.Προκειται για τυροπιτακια με τυρι στο τηγανι .Με σπιτικο φυλλο.Εκεινη τα εκανε τετραγωνα εγω τα εκανα σε μικρα στρογγηλα.Γινονται τραγανα χωρις να αποροφουν λαδι και μαζι με μελι ειναι μουρλια.
Παμε τα κανουμε
Για το φυλλο:
200 ml νερο
1/2 φλ.του ελληνικου καφε ελαιολαδο
1 κ.σ.ξυδι
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 γρ.
Φετα
Σε μια λεκανιτσα βαζω το αλευρι μου κανω στην μεση μια λακουβιτσα και ριχνω τα υλικα μου.
Ζυμώνω καλα η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Αφηνω 30 λεπτα να ξεκουραστει σκεπασμενη.ανοιγω σε λεπτο φυλλο με τον πλαστη και κοβω σε στρογγυλά φυλλα με ενα ποτηρι.
Βαζω στο κεντρο τυρι και σκεπαζω με δευτερο φυλλο.
Με το πιρουνι τα κολλαω γυρω γυρω.
Τηγανιζω με σπορελαιο σε μετρια φωτια .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Από Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.