Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ σοκολάτας με γλάσο !!!


 

Σοκολατένιο κέικ-Φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!Δοκιμάστε το και θα το κατά ευχαριστηθείτε εγγυημένα !!!

Υλικά
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
 2 αυγά ολόκληρα
1 φλιτζάνι αλεύρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1  κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες  και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζεται  ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ   σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα.
4}Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς. [μην το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζεται ]

.



5}Όση  ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε  από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει  για 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα -προαιρετικά -Τοποθετείτε πάλι  στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε .
Την  βάση κέικ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις ,όπως βάση για τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτό κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό,να το φτιάξετε!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ