Κωκ στο ταψί εξαιρετικό !!!!
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΦΡΑΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΩΚ !!!!!!!!!!Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΩΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΣ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγα,
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια!!!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις κοσκινισμενα αλευρι-βανιλια ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!!
Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι μας(26ν) και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!!!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες. αλευρι,
1 βανιλια
4 κ.σ.βουτυρο!
Διαλυουμε σε ενα μπολ αλευρι-κορν φλαουρ με λιγο απο το γαλα!
Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη ριχνουμε το μιγμα κορν-αλευριου ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο!!!
Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι ριχνουμε την καυτη κρεμα !
Βαζουμε και το αλλο πατο και το αφηνουμε να κρυωσει καλα!
ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
250 γρ βιταμ,400 γρ αχνη ζαχαρη,2 κ.σ.γαλα εβαπορε ,1 κ.σ κακαο!!!
Τα βραζουμε 1 λεπτο !
Το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ριχνουμε πανω στο κρυο γλυκο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!