Χαλβάς σιμιγδαλένιος ..το γλυκάκι που αρέσει σε όλους !!! Οικονομικός εύκολος γρήγορος !!!
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. λάδι ελαφρύ
1/2 φλ. βούτυρο αγελαδ.
2 φλ. σιμιγδαλι χοντρο
2, 5 φλ. καστανή ζαχαρη
3 γεμάτες κουτ. σούπας μελι
5 φλ. νερο
2 ξυλάκια κανελας
Φλούδα λεμονιου
2 κουτ. Σούπας κανελα
1/2 φλ. Σταφίδες
1/2 φλ. κουκουνάρι
Καβουρδισμενα (ασπρισμένα) αμύγδαλα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια και τη φλουδα να βράσουν. Απ το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5', αποσύρουμε, βγάζουμε τα μυρωδικά κ προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε κ διατηρούμε ζεστό στην άκρη.
Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθετουμε και το βουτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς, να καβουρδιστει καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο. Προσοχή στη φωτιά για να μην μας καεί. Χαμηλή προς μέτρια. Τώρα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κουκουναρι, τα γυριζουμε λιγο μεσα στην κατσαρολα και μετα τις σταφίδες κ την κανέλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Περιμενουμε λίγο αδειάζουμε σε φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα η και παραπάνω. Ξεφορμαρουμε σε πιατέλα και καλή μας απολαυση!!!
Εκτέλεση ψωτό από κ. Sunday Lous Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!