Ρεβανί πορτοκαλιού με καρύδα Θεικό !!!!
ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ??!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου ,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,
100 γρ καρυδα,
1 μπεικιν,
1 βανιλια,
1 κ.ξ.πορτοκαλιου!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!
Ριχνουμε εναλλαξ σιγα-σιγα τον χυμο και το σπορελαιο!!!!!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι,την καρυδα,το μπεικιν,την βανιλια και το ξυσμα!!!!! Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας (28 ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!!!!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!
ΣΙΡΟΠΙ::
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!!!
Οταν το κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και ξανα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!