Πολύ γευστικό ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΡΥΔΑΣ,!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
μισό ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι σπορελαιο,
1 ποτήρι γάλα,
500 γρ σιμιγδάλι χοντρό,
1 βανίλια,
1 φακελάκι μπέικιν,
100 γρ καρύδα!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ::
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!!
Ρίχνουμε το σπορελαιο και το γάλα!
Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδάλι,την βανίλια,το μπέικιν,την καρύδα!
Βουτυρωνουμε το πυρέξ η το ταψί (28 ν)ρίχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 β λροθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει !!!
ΣΙΡΟΠΙ:::
Βράζουμε 4 ποτήρια νερό με 4 ποτήρια ζάχαρη το χυμό μισό λεμονιού για 5 λεπτά!
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι 1 κ σ.βουτυρο αγελαδινό αφήνουμε να λιώσει μόνο του! Και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα το ρεβανί!
Δηλαδή απορροφάει και ρίχνουμε!
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι !
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!