Παγωτό βανίλια ..βελούδο !!!
·
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ!! ΒΕΛΟΥΔΟ!!! Αφράτο και μαλακό χωρίς κρυστάλλους!
Υλικά
500 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά, κρύα ( οποιαδήποτε ζωική κρ. γαλ. θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει με το χτύπημα)
( ΟΧΙ φυτική
ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι)
1 κουτί γαλα ζαχαρούχο ( 400 γρ. περ)
2-3 βανίλιες σκόνη ,
όχι περισσότερες , γιατί πικρίζει!
Εκτέλεση
Βάζω τα γαλακτοκομικά υλικά μου στο ψυγείο για 2-3 ώρες!
Χτυπάω με μίξερ χειρός στην πιό δυνατή του ταχύτητα για 5 λεπτά ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ!
Σε άλλο μπολ το ζαχαρούχο , λιγότερα λεπτά χτύπημα να αφρατέψει!
Με μαρίζ ( σπάτουλα) ανακατεύω( διπλώνω) την σαντιγύ απαλά και σιγά σιγά στο ζαχαρούχο και προσθέτω τις βανίλιες!
Βάζω το παγωτό σε τάπερ που κλείνει καλά και μέσα σε σακούλα τροφίμων ,στην κατάψυξη για 8 ώρες !
Σερβίρω απευθείας από κατάψυξη γιατί παραμένει αφράτο και μαλακό!
# Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν θέλουμε σκέτο βανίλια:
*1 κγ μαστίχα κοπανισμένη
σε σκόνη ή 1-2 σφηνάκια
λικέρ μαστίχας!
* Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα , αντί απλού!
* Τρούφα , σταγόνες,ή
φλεϊκς μαύρης, γάλακτος
η λευκής σοκολάτας!
* Διάφορους ξηρούς
καρπούς!
*Μπισκότα απλά ή γεμιστά
σε μικρά κομμάτια!
* Πουράκια σοκολάτας!
* Γλυκά του κουταλιού. ,σε
κυβάκια και με το σιρόπι
τους περιχύνουμε στο
σερβίρισμα !
* Οτι άλλο μας αρέσει!
Συνταγή από κυρία Margarita Kariwtou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ