Πάρα πολύ πολύ εύκολο Νηστίσιμο ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ κέικ Πορτοκαλιού!!!
Υλικά:
300 ml χυμό φρεσκων πορτοκαλιού,
200 ml ελαφρύ λάδι,
2 κ.ξυσμα πορτοκαλιού,
100 γρ ζάχαρη,
1 κ.γ.μπεικιν,
550 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο!
Σιρόπι:
250 γρ ζάχαρη,
250 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών βράσιμο 3 λεπτά!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το λάδι,την ζάχαρη,τον χυμό και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε καλά!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι με μπέικιν και ανακατεύουμε!
Λαδωνουμε το ταψί η το πυρέξ η και την φόρμα αλευρωνουμε καλά ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β για 40 λεπτά!
Σιροπιαζουμε ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι!
Γίνεται να μείνει και χωρίς σιρόπι γιατί γίνεται πάρα πολύ αφράτο με την διαφορά προσθέτουμε 200 γρ ζάχαρη στο μίγμα!Εγώ το εψησα στο πυρέξ μου (30ν)!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!