Αποκριά χωρίς γλυκό δεν γίνεται για αυτό και εγώ έφτιαξα σαραγλί υπέροχο και αγαπημένο γλυκάκι !!
Υλικά.
1 πακέτο φύλλα Βηρυτου.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
400 γρ. Καρύδια αλεσμένα όχι πολύ.
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
Σιρόπι.
3 ποτήρια νερό.
2 ποτήρια ζάχαρη.
1 βανίλια .
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη.
1 Κ.σ. Χυμό λεμονιού και την φλούδα
1 ξυλάκι κανέλας.
Το βράζω 4 λεπτά.
Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ έβαλα τα καρύδια, φρυγανιά, κανέλα γαρύφαλλο .
Άπλωσα ένα φύλλο το ραντισα με καλαμποκέλαιο τοποθέτησα άλλο ένα φυλλο το ραντισα και αυτό με καλαμποκέλαιο, πήρα μείγμα καρυδιου και πασπαλισα όλη την επιφάνεια, τοποθέτησα ένα ξύλινο πλάστη στη φαρδιά πλευρά των φύλλων τύλιξα σε ρόλο όχι πολύ σφιχτό και σούρωσα προς το κέντρο, την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω τα φύλλα. Τα τοποθέτησα στο ταψάκι λαδωσα την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι, και έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει περίπου 1 ωρα . Μόλις έβγαλα το σαραγλι από το φούρνο το σιροπιασα με χλιαρό σιρόπι και πασπαλισα με φυστίκι αιγινης.💕💕💕💕
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ