XAΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ..!!!
ΥΛΙΚΑ
2κουπες νερο
1,1/2 κουπα ζαχαρη
1/2 πλακα βουτυρο
1ξυλακι κανελα
1κουπα σιμιγδαλι χονδρο
Αμυγδαλα καβουρδισμενα και θρυμματισμενα στο μουλτι.!!
1 σοκολατα κουβερτουρα αμα θελετε για γαρνιρισμα
.
Εκτελεση
Σε κατσαρολα βραζουμε το νερο ζαχαρη και κανελα για 5 λεπτα....!! Σε τηγανι ριχνουμε την μαργαρινη και καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι μεχρι να παρει ενα ωραιο χρωμα συμπληρωνουμε και τα αμυγδαλα μας και ανακατευουμε...!! Ριχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι μεσα στο ζεστο σιροπι βαζουμε την κατσαρολα στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να φουσκωσει το σιμιγδαλι και να αποροφησει ολο το υγρο,θα καταλαβετε οτι ο χαλβας ειναι ετοιμος οταν ξεκολλαει απο το κουταλι αφηνοντας το καθαρο..Τον βαζουμε σε φορμα η σε ατομικα φορμακια,πασπαλιζουμε αν θελουμε με εχτρα αμυγδαλο και κανελα η με σοκολατα!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ