ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
ΥΛΙΚΑ:
1 αυγο,
μισο ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
μισο ποτηρι γιαουρτι,
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,
1 μιση ποτήρι αλευρι για ολες της χρησεις,
1 βανιλια,
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ,
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το αυγο,το χυμο,το γιαουρτι και τα ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σιμιγδαλι,το ξυσμα,την βανιλια και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος ριχνουμε αλευρι μπεικιν σιγα σιγα και ζυμωνουμε!
Θελουμε αφρατη μαλακη ζυμη!
Οποτε πλσθουμε μπαλιτσες και τις τοποθετουμε στην λαδοκολα.στο ταψι!
Τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για.25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο του καθενος!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη,με 3 ποτηρια νερου 4 φλουδες πορτοκαλιου για 5 λεπτα!
Στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε μισο λεμονι τον χυμο του!
Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα,και σιροπιι 5 λεπτα αφου το κατεβασουμε να μεινει σε θερμοκρασια.δωματιου!
Και τελος τα βουταμε στην καρυδα!
Εαν θελετε τα κανετε γεμιστα με.τριμμενο καρυδι,η οταν το κοβετε στην μεση ριχνετε απο πανω!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.
Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!