Μια πιτούλα με τις πρώτες φρέσκιες πατατούλες του κήπου μας για αύριο.... !!!
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Για το μεγαλο ταψι της κουζινας...
Λιώνουμε σε ένα μπολ 4 καλοβρασμενες πατάτες και προσθέτουμε 2 κ. σ. καλό βούτυρο ή λάδι.... προσθετουμε 1γιαουρτακι πρόβειο (επειδή η πιτουλα είναι ωραία να ξυνιζει λίγο παλιά βάζαμε 300 γρ. Αριανι.)+1 ποτηρι γαλα και 1 κουταλιά σιμιγδαλι.
300 γρ φετα + 4 αυγά χτυπημένα λιγο+ λίγο πιπέρι.
Για το φυλλο
Μισο κιλο αλεύρι
2 κουταλιες λαδι
1 κουταλιά ξυδι
Λιγο αλατι και νερο οσο παρει για μια μαλακή ζυμη.
Χωριζουμε σε 4 μπαλακια... τα λαδωνουμε και αφηνουμε να ξεκουραστουν 30 λεπτα. Ανοιγουμε με νισεστε...
Ανοίγουμε 4 φύλλα (ή του εμπορίου για πίτες)
στρώνουμε 2 από κάτω ένα στη μέση και ένα από πάνω..
Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και λίγο λάδι και ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε 45 λ 200β..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ