Κοτόπουλο μπύρας συνοδευμένο με πουρέ. Πολύ εύκολο κ γρήγορο φαγητό, νοστιμότατο όμως !!!
Σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα το κοτόπουλο, το οποίο το έχουμε αλατοπιπερώσει.
Ρίχνουμε λίγη ρίγανη κ μία σκελίδα σκόρδο στουμπιστή.
Σβήνουμε με μπύρα, ένα μπουκάλι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά κ αφήνουμε να βράσει.
Η μόνη προσοχή είναι στο τέλος να γλασάρει η σάλτσα κ να γυρίσουμε τα κομμάτια να γλασαριστούν κ από τις δύο μεριές, το χρώμα που παίρνουν είναι απίστευτο.
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ έτοιμο!!!!
Για τον πουρέ βράζουμε πατάτες σε κομμάτια με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Για ένα κιλό πατάτες 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο κ 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά κ 3 κουταλιές φρέσκο γάλα ζεστά.
Αν θέλετε βάζετε μόνο γάλα, αλλά η κρέμα τον κάνει πολύ αφράτο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου