Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ττροπιτάκια !!!


 Ποιο αφράτα δεν γινόταν!!!!! Τυροπιτάκια ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!!    

Υλικά:

200 ml γάλα φρέσκο,

200 ml λάδι ελαφρύ,

200 γρ γιαούρτι,

2 φακελακια ξερή μαγιά,

2 αυγα,

2 κ.σ.ζαχαρη,

1 κ γ.αλατι,

1 φακ.μπεικιν παουντερ,

700_800 γρ αλεύρι (εδώ το ρυθμίζουμε εμείς)

2 κρόκους αυγών με 2 κ.σ.γαλα για άλειμμα 

γέμιση φέτα τριμμένη!             

Εκτέλεση: 

Βάζουμε στο μπολ τις μαγιες την ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα χλιαρό ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε το λάδι και 1 ποτήρι αλεύρι με το μπέικιν ,το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα! Ρίχνουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε λιγο-λιγο αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία αφρατη!! Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα την λαδωνουμε ελαφρώς την σκεπάζουμε για 1 ώρα!   Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε οχτώ ίσα κομμάτια τα οποία τα φτιάχνουμε μπαλιτσες!

Αυτές τις μπαλιτσες τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια! 

4 φυλλαράκια τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ενδιάμεσα τα βουτυωνουμε!

Και τα ανοίγουμε ένα φύλλο !Αυτό το φύλλο το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια ! 

Βάζουμε γέμιση στην άκρη και τα κλείνουμε!

Τα τοποθετούμε όλα στην λαδόκολλα στο ταψί!

Κάνουμε και την ίδια διαδικασία με τα άλλα φυλλαράκια!

Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!

Τέλος τα αλοιφουμε με τον κροκο-γαλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά αντιστάσεις μεσαία σχάρα στους 180 β !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!