Σαραγλί το ωραίο Ανατολίτικο σιροπιαστό !!!
Σαραγλί !!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
🌻 Δύο πακέτα. Φύλλο κρούστας Βηρυτού.
🌻 Δύο κούπες. Λάδι ελαφρύ. Ηλιέλαιο
🌻 Μια κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
🌻 Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
🌻 Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
🌻 Μια κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμ.
Σιρόπι
🌻 Ένα κιλό ζάχαρη
🌻 Τέσσερα ποτήρια του νερού νερό
🌻 Δύο κουταλιές της σούπας γλυκόζη
🌻 Μισό λεμόνι το χυμό
🌻 Φλούδα λεμονιού
🌻 Ένα ξύλο. Κανέλλα
Απλώνουμε. Στο μπαγκο της κουζίνας. Δύο φύλλα. Και τα λαδονουμε. Με το πινέλο
Στη συνέχεια στο πάνω μέρος του φύλλου. Στρώνουμε το καρύδι. Μετά παραπάνω υλικά
Τοποθετούμε μια βέργα. Πολύ λεπτή
Τυλίγουμε. Και με τα δύο μας χέρια το σπρωχνουμε προς το κέντρο της Βέργας.
Και μετά στο ταψί.
Η μία κούπα λάδι το παίρνει στα φύλλα.
Το υπόλοιπο το ρίχνουμε πάνω στο τυλιγμένο σαραγλι
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα. Για μια ώρα. Ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι. Βράσιμο για δέκα λεπτά και αφού έχει κρυώσει. Πολύ καλά.
Το ρίχνουμε. Πάνω στο Σαραγλι που έχουμε βγάλει από το φούρνο ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ