ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΡΜΟΥ:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,
100 γρ αχνη ζαχαρη,
250 γρ βιταμ,
4 κ.σ.κακαο,
1 φλ.του ελληνικου καφε κονιακ,
200 lml γαλα φρεσκο!!
Βαζουμε στο μπολ βιταμ-αχνη,κακαο και τα δουλευουμε 5 λεπτα!
Ριχνουμε το κονιακ!
Βουτωντας τα μπισκοτα στο γαλα τα σπαμε μεσα στο μείγμα!
Τα ανακατευουμε ολα μαζι!
Βαζουμε το μείγμα στο τσερκι και το ισιωνουμε!
ΣΑΝΤΙΓI:
Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλλικά κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα(400γρ)!
Την απλωνουμε απαλα πανω στο γλυκο!
Το βαζουμε στο ψυγειο για να παγωσει!
ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στην κατσαρολακι στην εστια στο χαμηλο 250 γρ κρεμα γαλακτος να.ζεσταθει!
Σπαμε μεσα 250 γρ κουβερτουρα!
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ!
Ανακατευουμε συνεχεια κατα διαστηματα μεχρι να κρυωσει!
Βγαζουμε το κρυο γλυκο και ριχνουμε απαλα το γλασσο!!!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!