Μαυρομάτικα σαλατα και φρέσκο ψωμί γάστρας!!!!
Για τα μαυρομάτικα σαλάτα τα έβαλα να πάρουν μια βράση πέταξα το πρώτο νερό.
Εβαλα φρέσκο νερό ζεστό και τα άφησα να βράσουν καλά.
Τα έβαλα σε σαλατιερα με κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανό ντοματινια ψιλοκομμένα ελιες ψιλοκομμένες αλάτι λάδι και ξύδι!!
Ψωμί στην γάστρα!!
Η συνταγή Μυρτώς Αγγέλου !!
Τα υλικά είναι για μισή δόση και έφτιαξα ένα καρβελακι!
500 γρ αλέυρι
340 γρ χλιαρό νερό
1 φακ μαγια
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
Σε ένα μπολ με καπάκι έβαλα όλα τα υλικά και ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι.
Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες στο ψυγείο.
Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.
Το έφτιάξα καρβελακι και το έψησα στους 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 30 λεπτά με κλειστό καπάκι και 10 λεπτά μετά με ανοικτό.
Εκτέλεση φωτό από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ