Εκμέκ κανταΐφι!!Τα λόγια είναι περιττά ...ΘΕΙΚΟ !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γραμμαρια κανταιφι,
300 γραμμαρια αγελαδινο βουτυρο!
Βουτυρωνουμε με τα 50 γρ το ταψι το ρηχο της κουζινας μας!
Τοποθετουμε μεσα το κανταιφι και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα!
Ριχνουμε πανω του λιωμενο χλιαρο το βουτυρο(250 γρ) και το ανακατευουμε με τα.χερια καλα!
Θελουμε να μουσκευτει καλα ολο!
Το ισιωνουμε καλα και το τοποθετουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους να.κοκκινίσει καλα οχι να καει!!!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα!
Την επομενη εαν δεν θελουμε να λερωσουμε τα χερια μας βαζουμε πλαστικα γαντια!
Παιρνουμε το κανταιφι και το τοποθετουμε στο ταπερ η στο ταψι μας η το πυρέξ όπως εγω)!
Το ανακατευουμε και το ισιωνουμε!
Το αφηνουμε στην ακρη!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα απο την ωρα που αρχιζει ο βρασμος στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του!
Το κατεβαζουμε απο την εστια και το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου!
Στην συνεχεια σιροπιαζουμε το κανταιφι με κουταλα σιγα σιγα!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 κιλο γαλα με 6 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το ζεστο γαλα!
Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 1 βανιλια,3 κουταλιες της σουπας βουτυρο!
ΣΑΝΤΙΓΊ:
500 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες με 5 κ.σ.αχνη ζαχαρη!
Την τοποθετουμε πανω στην κρεμα!
Παγώνει λίγο να σφίξουν τα υλικά κόβουμε και απολαμβάνουμε !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!