Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Πορτοκαλόπιτα σούπερ !!!


Σπέσιαλ ,εύκολη πάρα πολύ γευστική Πορτοκαλόπιτα!!!! Απογειώστε την με μία μπάλα παγωτό !!!

     Υλικά:

800 γρ Φύλλα Κρούστας Βηρυτού,

5 αυγά,

200 γρ στραγγιστο γιαούρτι,

200 γρ ζάχαρη,

200 γρ λάδι ελαφρύ,

1 Φ μπέικιν,

2 βανιλιες,ξύσμα 2 πορτοκαλιών!          

Ταψί η Πυρέξ(30χ20)!       

Σιρόπι:

400 ml νερό,

200 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

400 γρ ζάχαρη,

μισό λεμόνι το χυμό του βράσιμο 5 λεπτά!           

Ξεραινουμε τα φύλλα για ένα 24ωρο ανοιχτά σε πάγκο!

Την επόμενη τα σπάμε μέσα σε ένα μπολ!            

Χτυπάμε τα αυγα,με το γιαούρτι,το λάδι,την ζάχαρη με το μίξερ για 2 λεπτά!Ρίχνουμε το μπέικιν,τις βανιλιες και το ξύσμα και Χτυπάμε για 1 λεπτό!!!           

Στην συνέχεια παίρνουμε λίγα-λιγα φύλλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα! 

Ανακατεύουμε με μαριζ!

Μόλις τελειώνουμε με τα φύλλα Λαδωνουμε το σκεύος μας(ταψί η Πυρέξ) ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιωνουμε!     

Την ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!      Σερβίρουμε με παγωτό και εάν θέλουμε τρίβουμε 🍊!!!!!

Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!