Σπέσιαλ ,εύκολη πάρα πολύ γευστική Πορτοκαλόπιτα!!!! Απογειώστε την με μία μπάλα παγωτό !!!
Υλικά:
800 γρ Φύλλα Κρούστας Βηρυτού,
5 αυγά,
200 γρ στραγγιστο γιαούρτι,
200 γρ ζάχαρη,
200 γρ λάδι ελαφρύ,
1 Φ μπέικιν,
2 βανιλιες,ξύσμα 2 πορτοκαλιών!
Ταψί η Πυρέξ(30χ20)!
Σιρόπι:
400 ml νερό,
200 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
400 γρ ζάχαρη,
μισό λεμόνι το χυμό του βράσιμο 5 λεπτά!
Ξεραινουμε τα φύλλα για ένα 24ωρο ανοιχτά σε πάγκο!
Την επόμενη τα σπάμε μέσα σε ένα μπολ!
Χτυπάμε τα αυγα,με το γιαούρτι,το λάδι,την ζάχαρη με το μίξερ για 2 λεπτά!Ρίχνουμε το μπέικιν,τις βανιλιες και το ξύσμα και Χτυπάμε για 1 λεπτό!!!
Στην συνέχεια παίρνουμε λίγα-λιγα φύλλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα!
Ανακατεύουμε με μαριζ!
Μόλις τελειώνουμε με τα φύλλα Λαδωνουμε το σκεύος μας(ταψί η Πυρέξ) ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιωνουμε!
Την ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο! Σερβίρουμε με παγωτό και εάν θέλουμε τρίβουμε 🍊!!!!!
Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!