Ποιο αφράτη όμορφη γλυκιά Ζέβρα κουλούρα, γνώμη μου δεν ΥΠΆΡΧΕΙ!!!!!!!
Υλικά Ζύμης:
200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,
2 φακ.ξερη μαγιά,
100 γρ ζάχαρη,
200 ml λάδι ελαφρύ,
60 γρ κακάο,
2 βανιλιες,
αλάτι,
600 γρ αλεύρι που φυσικά το ρυθμίζουμε εμείς στο ζύμωμα εάν λιγότερο η περισσότερο!!!
.
Εκτέλεση ζύμης:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,τις μαγιες και 3 κουταλιές ζάχαρη και τα ανακατεύουμε!!
Ρίχνουμε το λαδι!
Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ζυμωνουμε!
Βγάζουμε την μισή ποσότητα σε άλλο μπολ και ρίχνουμε το κακάο μέσα!
Τελειώνουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά στην λευκή ζύμη και το ζυμωνουμε!
Ζυμωνουμε και την ζύμη κακάο!
Τις σκεπάζουμε και τις δύο ζύμες για 1 ώρα!
Στην συνέχεια και τις δύο τις ζύμες τις κόβουμε την κάθε μια σε 4 κομμάτια!
Και όλα τα κομμάτια τα ανοίγουμε φυλλαράκια ίσα με ένα πιάτο ρηχό φαγητού!
Και αρχιναμε:
Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω το λευκό και πάνω του βάζουμε το σκούρο!
Κόβουμε λωρίδες τις Στριφογυρναμε και το κλείνουμε σε ρόλο!
Τα τοποθετούμε όλα μόλις τελειώνουμε στην λαδόκολλα σε τσερκι(26)!
Την σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ σ γάλα φρέσκο και την περνάμε με πινέλο!
Την ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινισει!
Εμένα μου πήρε 35 λεπτά!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!