ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ !!!
ΥΛΙΚΑ!!
1 κιλο και 200 γρ Μελιτζάνες
5 - 6 Ντομάτες
6 Κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
2 φυλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις μελιτζάνες κόβω στην άκρη το κοτσάνι και βγαζω λίγο τη φλούδα σε λωρίδες .
Κάνω μια σχισμή τις βάζω σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνω μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις βγάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σωτάρω τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια με το λάδι να μαραθουν και να γυαλίσουν , ρίχνω το σκόρδο, το μπαχάρι και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, τη Δάφνη και αφήνω να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά.Μόλις το κατέβασα εριξα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Με δυο πιρούνια άνοιξα τις μελιτζάνες και τις γέμισα με τα κρεμμυδάκια ,η γέμιση που περίσσεψε την έβαλα ανάμεσα, επάνω εβαλα λεπτό κομμένες φετούλες ντομάτας και έψησα στους 230 βαθμούς μέχρι να μελώσει .
Έγινε γλυκισμα 😋😋
ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ