Έβαλα στην κατσαρόλα 5 ποτήρια του νερού νερό και πρόσθεσα επειδή είχα 2 κουταλιές κοφτές βούτυρο καλό γάλακτος ..αν δεν έχουμε βάζουμε λαδάκι ,έριξα κ πιπέρι αλάτι λίγη γλυκιά πάπρικα λίγο κουρκουμά και το άφησα να βράσει .
Μόλις πήρε να βράζει έριξα μισό πακέτο κριθαράκι μέτριο ανακάτεψα δοκίμασα να δώ μήπως θέλει αλάτι σκέπασα κ το άφησα να βράσει .
Στα μέσα του μαγειρέματος πρόσθεσα λίγο μπούκοβο πολύ λίγο μια τσιμπιά γιατί τηνκάνειμκαυτερή το πολύ .
.
Πιστεύω οτι το μυστικό της νοστιμιάς εκτός τα μπαχαρικά είναι να αφήσουμε να βράσει πάρα πολύ το κριθαράκι να μελώσει .
Σερβίρω κ τρίβω με το χέρι λίγη φέτα του πάει πολύ ..επίσης στο δικό μου πιάτο έβαλα κ πιπεράκι !!!
Μια λοιπόν που μόλις την έφτιαξα κ μια που τελείωσε αφού φάγαμε από 2 πιατάκια πάαρα πολύ νόστιμη κ ελαφριά !!!!
Το βούτυρο γάλακτος σίγουρα δίνει παραπάνω νοστιμιά κ άρωμα ..αλλά έτυχε να έχω την κάνω κ με λαδάκι !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.