Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Χαλβάς πολύ νόστιμος με αμύγδαλα !!!


 



Μόλις τελείωσα το πολύ πολύ νόστιμο Χαλβά με αμύγδαλα!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ :

Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ μεγαλο τηγανι 100 ml ελαιολαδο,100 ml  ελαφρύ.λαδι 1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,1 κ.γ.κανελα,200 γρ άσπρα αμύγδαλα .

 Στο πολυ χαμηλο ανακατευουμε διαρκως μεχρι να παρει χρωμα    

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 2 μιση ποτηρια ζαχαρη με 3 μιση ποτηρια νερο 1 ξυλακι κανελας,1 φλούδα πορτοκαλιού 2 λεπτα!!!  

Βγάζουμε την φλούδα και το ξυλάκι και    στην συνεχεια ριχνουμε με την κουταλα λιγο λιγο σιροπι στο σιμιγδαλι!!!!

Αφου το ριξουμε ολο ξαναβαζουμε στην εστια με κλειστο καπακι να βρασει ισα να πιει το σιροπι!!!!

Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για 1 ωρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!