Χταποδοκεφτέδες Θάσου - Ίσως οι πιο μεζεκλίδικοι κεφτέδες!!!
Χταποδοκεφτέδες Θάσου - Ίσως οι πιο μεζεκλίδικοι κεφτέδες. Ελαφρείς, αφράτοι, αρωματικοί, πρωτότυποι, νόστιμοι, σπιτικοί!!!
Η Συνταγή:
Υλικά
1 κιλό χταπόδι🐙
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
500 γραμμ. ψωμί βρεγμένο (το αντικαταστήσαμε με βρεγμένα κρίθινα κρητικά παξιμάδια!)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Προσθέσαμε και λίγο ούζο...
Για το χταπόδι:
1-2 φύλλα δάφνης και λίγο ξύδι ή κρασί στο βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Διαδικασία παρασκευής
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να πιεί τα υγρά του κι αν δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο multi. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη, όπως του κιμά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!