Σπανακόπιτα με φύλλο τραβηχτό!!!
Για το φύλλο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2. 5 φλ αλέυρι
1κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2κ.σ ηλιελαιο
1/2 φλ ηλιέλαιο για τα φύλλα
Σε ένα λεκανακι βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και το ανακατέυω να γίνει σαν τρίμματα .
Μετά Ρίχνω το νερό σιγά σιγά και ζυμώνω μεχρι να εχω ενα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το μαζεύω σε μια μπάλα και το βάζω σε ένα λαδωμένο μπολ.
Το αλειφω και απο επανω με λιγο λάδι.
Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά το χωρίζω σε 4 μπαλάκια.
Παιρνω ένα μπαλάκι το αλείφω με το λάδι και το ανοίγω σαν μικρό πιατάκι.
Έτσι κάνω και τα υπόλοιπα μπαλάκια .
Να εχουν αλειφθεί ολα καλα με το λαδι.
Τα σκεπάζω πάλι με μεμβράνη και αφήνω στην άκρη μια ώρα.
Ετοιμαζω την γέμιση.
Για την γέμιση ένα κιλό σπανάκι 1 πράσο 4 φρεσκα κρεμμυδάκια μισό ματσάκι άνηθο
250 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Αλάτι.
Βαζω ολα τα υλικα σιγα σιγα σε ενα πλατυ τηγανι με λιγο λάδι να μαραθούν και να βγάλουν το υγρά τους.
Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω την τριμμένη φέτα .
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το ένα πιτάκι και σιγά σιγά το τραβάω με τα χέρια να ανοίξει.
Βάζω γέμιση σε όλη την επιφάνεια και το τυλιγω ρολο το βαζω σε λαδωμένο ταψάκι έτσι κανω και για τα υπόλοιπα 4 κομματια ζυμης!
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα τον φούρνο σας μεχρι να παρει ωραίο χρωμα!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ