Σας παρουσιάζω μια από τις καλύτερες συνταγές για Καρυδόπιτα νηστίσιμη ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας!!
Συνταγή για την Καρυδόπιτα:
1 κ σούπας σόδα,
2 κ.γ.κανελα,
μισό κ γ.γαρυφαλλο,
1 κ.σ.μπεικιν.
1/2 ποτήρι κονιάκ,
2 ποτήρια καρύδια,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ,
μισο ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη,
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό!
Για το Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,
3 ποτήρια νερό,
ένα ξυλάκι κανέλας,
μισό λεμόνι το χυμό του,
2 φλούδες πορτοκαλιού!
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της καρυδόπιτας σε ένα μπολ!
Στην συνέχεια λαδωνουμε το ταψί (26)!
Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 45 λεπτά!
Βράζουμε το σιρόπι και μόλις βγει η καρυδόπιτα από τον φούρνο σιροπιαζουμε!
(το ποτήρι των 200 ml)!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!