Μόλις τελείωσα τα ποιο γευστικά αφράτα ΣΠΈΣΙΑΛ θα λεγα Κωκακια!
Υλικά:
1/1/2 φλ αλεύρι,
3/4 φλ ζάχαρη,
5 αυγα
1 κ γ.βανιλια,
1 κ σ κόρν φλάουρ!
Γέμιση:
1/4 φλ.κορν φλάουρ,
1/2 φλ.ζάχαρη,
1 φλ.γαλα,3 κρόκους!
Γλάσο:
300 γρ κουβερτουρα,
150 γρ βούτυρο,
1/2 φλυ.νερο,
(3 κ σ βούτυρο για να ανοίγουμε την λαδόκολλα)!
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα!
Χτυπαμε τους κρόκους μόνους και στην συνέχεια τους προσθέτουμε στην μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά σιγα_σιγα.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές!
Βάζουμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε ροζέτες ίσες!
Εγώ έκανα 30!
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα!
Σιρόπι:
1 φλ.νερο,
1 φλ.ζαχαρη βράσιμο 3 λεπτά!
Κρέμα:
Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν!
Προσθέτουμε το κόρν σιγα_σιγα το γάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σιγοβραζουμε ώστε να γίνει η κρέμα ανακατεύοντας!
Γλάσο:
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο το νερό τα ανακατεύουμε να γίνει λείο!
Και αρχιναμε όλα κρύα συναρμολόγηση:
Ροζέτα,κρέμα,ροζέτα, και τα βουτάμε με προσοχή στην σοκολάτα!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!