Υλικά
χοιρινο 1-2 κιλά κότσια
πατατες 6-7 περίπου
Για τη μαρινάδα
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
ρίγανη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
μουσταρδα 150 γραμμάρια περίπου
σκορδο 1-2 σκελίδες
ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
λεμονι
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τις αδειάζουμε σε ένα ταψί και τις μαρινάρουμε με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει η μαρινάδα παντού και αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
Έπειτα παίρνουμε τα κότσια και τα αλείφουμε με μουστάρδα από όλες τις μεριές.
Τα μαρινάρουμε και αυτά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια.
Μπήγουμε και τα φετάκια σκόρδου μέσα στο κρέας και τοποθετούμε τα κότσια πάνω από τις πατάτες.
Κάνουμε ένα μασάζ στο κρέας να πάει παντού η μαρινάδα και περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε και λίγο νερό, για να μη μας κολλήσει το φαγητό και σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να γίνει το φαγητό και να πάρει χρώμα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη -Οι συνταγές της Γκόλφως